Ablaktisztítás - hogy mindig tisztán lássa a külvilágot

ablakpucolás folyamatban

Budapesten irodaházak, társasházak takarítására több céget is találhat, amelyek több szolgáltatást is nyújtanak egyben. Nemcsak az irodát, iskolákat, üzlethelyiségeket, szobákat takarítják ki, de akár lépcsőház, a padló, a szőnyeg és az ablak tisztítását is vállalják. Némely esetben még télen a hólapátolást és a csúszásmentesítést is a takarító cégekre bízhatja. Némely esetben még az egyéb gondnoki feladatok elvégzésére is ugyanazt a céget kérheti fel, de ehhez jól körül kell nézni, hogy mi található egy cégnél a meglévő kínálaton belül. A legtöbb cég szőnyeg és kárpittisztítást is vállal.

A szolgáltatásokon belül is akadnak különbségek, például a használt vegyszer, vagy a technika lehet eltérő. Budapesten belül a folyamatos autóforgalomnak köszönhetően gyorsan koszolódnak az irodaházak és üzletek hatalmas ablakai, és a napfényt visszatükröző ablakfelületek sokkal vonzóbbak a vásárlók, vagy ügyfelek számára, így érdemes igénybe venni az ablaktisztítás szolgáltatást is. A legtöbb takarítócégnél vállalnak ablakpucolást, így könnyen meg fogja találni az önnek megfelelő szolgáltatót. Az ablaktisztításban van aki csak lábról tud tisztítást vállalni, de akadnak alpinista felszereléssel rendelkező cégek, melyek a magas épületek ablakfelületeinek letakarítását is képesek megcsinálni. Ha ezt a szolgáltatást szeretné kérni, akkor figyeljen oda, hogy a munkások rendelkezzenek megfelelő engedélyekkel a magas épületeken történő munkához.

Ma már egyre többen részesítik előnyben a zöld, azaz a természetes alapanyagokat használó takarítást. Ez nemcsak a környezetet kíméli, de az irodában dolgozókat, vagy a lépcsőházban sétálókat is, hiszen így nem kell az elillanó káros vegyszereket belélegezni.

Mindenesetre, ha egy nagyobb területet szeretne teljesen kitakaríttatni, akkor érdemes olyan céghez fordulni, amely a fent említett példákat magában foglalja, hiszen így akár kedvezményekre is szert tehet. Érdemes igénybe venni ilyenkor a mosdóhigiéniai szolgáltatásokat is.