Autómentés és autómentő szolgáltatások

Autómentő akcióban

Az elmúlt húsz évben megsokszorozódott a gépjárművek száma az utakon. Ez, megfejelve azzal, hogy manapság az autókat már nem 20 évre, hanem inkább 5-10-re tervezik, természetesen magával hozta a meghibásodások számának növekedését. Erre a keresletre pedig elépült egy új kínálat, az autómentés, mint szolgáltatás.

Ideális esetben az autónk otthon a garázsbók kiállva megy tönkre és csak azt vesszük észre, hogy hiába forgatjuk a kulcsot, csak nem akar felpörögni a motor. Sokszor viszont nem leszünk ilyen szerencsések és a legváratlanabb pillanatban autópályán, autóúton de igazából bárhol beadhatja a kulcsot szeretett járművünk. Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne pánikoljunk. Nem dőlt össze a világ és ha ügyesen menedzseljük a dolgokat, nagyon olcsón megúszhatjuk.

Ahogyan azt írtuk a meghibásodások száma meredeken növekedett az elmúlt években, ám sajnos ugyanígy a balesetek száma is megtöbbszöröződött. Szerencsére nagyon sokszor az utasok, a modern technológiának köszönhetően sértetlenül szállhatnak ki a járműből. Maga az autó viszont rendszerint a felismerhetetlenségig összetörik és harcképtelenné válik.Ilyenkor jön nagyon jól az autómentő szolgálat, amely legyen szó egyszerű meghibásodásról, vagy komoly károkról, a gépjárművünket nagyon gyorsan a megfelelő helyre szállítja.

Autómentő bérlés okosan

Sokszor a legrosszabb pillanatban üt be a ménkű és ilyenkor nagyon fontos, hogy miként kezeljük a helyzetet. Ezért nagyon fontos, hogy fel legyünk vértezve fontos információkkal. Amikor egy nap hazamegyünk és épp van egy szabad óránk, érdemes a budapesti és a vidéki autómentős cégek oldalát végiglapozni. Így képet kaphatunk a pontos szolgáltatásról, árakról, valamint ha ne adj isten, minket is utolérne Murphy-törvénye, azonnal tudni fogjuk, hogy hová kell fordulnunk.

Persze akkor is hívhatjuk a sárga angyalt, amikor megtörténik a baj, de sok ezer forintot megspórolhatunk, ha körültekintőek, illetve előrelátóak vagyunk. Országszerte hatalmas választékkal találjuk szembe magunkat, ezért érdemes ráfordítani az időt és megkeresni a számunkra legszimpatikusabb céget. Szerencsére a hatalmas kínálat révén folyamatosan versenyeznek egymással ezek a vállalkozások és ezzel mi, az ügyfelek járunk a legjobban.

Autómentés országosan

Az autómentés tipikusan egy olyan piaci szegmens, amely Budapest és a nagyobb vidéki városok köré szerveződik. Egyértelműen a fővárosban és a környékén találjuk a legnagyobb kínálatot, hiszen az ország közepéből nagyjából bárhová „azonos” idő alatt oda lehet érni, ráadásul tervezni is sokkal könnyebb a költséget, időt.

Budapest mellett a megyeszékhelyeken, nagyobb városokban, mint Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Győr, Zalaegerszeg, Pécs és az agglomerációjukban szintén nagyon sokan építették ki autómentő szolgáltatásaikat. Ezért bárhol is jutunk bajba, biztosan lesz legalább egy autómentő aki nagyon gyorsan a segítségünkre tud sietni.

autómentő szolgálat

Autómentés, autószállítás

Autómentőt nem csak akkor érdemes hívni, ha lerobban az autónk. Tűzeset, baleset, rongálás által mozgásképtelenné vált járművünket is szakszerűen el tudják „látni”, majd a megfelelő helyre szállítani, ahol addig foldozgatják, míg nem, jobb lesz, mint újkorában.

Az autómentés komoly szakmai felkészültséget igényel, ezért kizárólag jól leinformálható, referenciákkal rendelkező céget bízzunk meg. Azzal ne számoljunk, hogy az autónk most gurult ki a szalonból, ezért nem lehet baja. Teljesen mindegy, hogy a négykerekűnk 1 hónapos vagy 10 éves, a meghibásodás lehetősége mindig fennáll.

Szerencsére Magyarországot már szépen lefedik az autómentők, ezért szinte bárhová 30-60 perc alatt odaérnek. Ez komoly segítség lehet a számunkra, kiváltképp akkor, ha éppen nagyon sietünk valahová.Fontos tudni, hogy az autómentő nem minden eseten szállítja el az autónkat. Sokszor a szakember ott a helyszínen meg tudja oldani a problémáét és ezzel nem csak időt, de pénzt is megtakarít nekünk.

Persze lehet, hogy nem leszünk ilyen szerencsések. Ilyenkor a leállt, indulni nem akaró, lerobbant, működésképtelenné vált autónk elszállításra kerül. A legtöbb autómentő külön kérésre, gyermeküléssel felszerelkezve érkezik a helyszínre, így az utasok mind biztonságban térhetnek haza.

Mielőtt kiválasztanánk az autómentőt, ezekre figyeljünk

Hatalmas a verseny, országszerte több tucat autómentéssel, autószállítással foglalkozó cég kínálja szolgáltatásait és ez a piaci verseny csak nekünk kedvez. Ezért mindig azzal indítsuk a kiválasztást, hogy összehasonlítjuk a cégek szolgáltatásait, megnézzük a referenciákat és az áraikat is összevetjük egymással. Mert bizony nem kis eltéréseket fogunk tapasztalni és akkor már miért ne jöjjünk ki a legkedvezőbben a dologból?

Szóval ezekre figyeljünk:

a referenciákra

szakértelemre, tapasztalatra

a kiérkezésre megadott idősávra

természetesen az árra, de mindig az első három függvényében, mert sokszor az olcsóbb a drága

Nemzetközi autómentés

Nagyon sok cég vállal külföldi autómentést is. Általában ez bármelyik európai országot jelentheti, de az Európai Unióhoz tartozó államok szinte kivétel nélkül bármelyik nemzetközi autómentéssel foglalkozó cég hatáskörébe beletartoznak. Nem csak négykerekűeket, terepjárókat, hanem transportereket, de akár hajókat, vitorlás hajókat, de akár kisebb munkagépeket is vállalnak. A luxus, illetve veteránautók különleges figyelmet igényelnek, ezért ezeket csak olyan cég kezébe bízzuk, akik igazolható referenciákkal rendelkeznek ezen a téren.

Amennyiben nem olyan nagy a baj, bármikor igénybe vehetjük ezen cégek telefonos segélyszolgálatait, valamint pontos részleteket is megtudhatunk az autónk mentése, elszállítása előtt. Természetesen legyen szó akár nemzetközi, akár belföldi autómentésről, ezek a cége a nap 24 órájában és a hét minden napján a rendelkezésünkre állnak.

Kamionmentés felsőfokon

Országunk tranzit ország, ezért a kamionforgalom az elmúlt évtizedben komoly méreteket öltött. Ki ne látott volna még az út szélén vesztegelő kamionokat. Bár ezeket a gépszörnyeket nagy körültekintéssel szerelik össze, ezek is képesek meghibásodni. Márpedig egy 30-40 tonnás jármű mentéséhez sokkal nagyobb szakértelemre és sokkal komolyabb eszközökre van szükség, mint egy pártonnás négykerekű esetében.

Általában a kamionmentéssel foglalkozó cége vagy saját maguk, vagy szerződött partnereikkel, de nem csak a mentés végzik el, hanem komplett szervízeléssel helyre is pofozzák a pórul járt járgányt.

Ahogyan az a cikkből is kiderül az autómentés nem csak az autómentést foglalja magába. . Nem csak annyiról van szó, hogy lerobbanunk az út szélén és eljönnek értünk és autóval együtt hazaszállítanak. Persze ilyen eset is van szép számmal, de sokszor nagyon komoly, akár emberéleteket is megóvó technikák alkalmazására is szükség van. Erre pedig csak a legjobbak képesek. Ezért mindig nagyon körültekintően járjunk el, amikor autómentőt keresünk, mert rengeteg időt, pénzt és idegeskedést spórolhatunk meg magunknak.

Természetesen a legjobb eset, ha soha nem kell igénybe vennünk ezeket a szolgáltatásokat, ezért baleset és meghibásodás mentes utazást kívánunk Önnek.