A sikeres mellnagyobbítás receptje

Plasztikai műtét

A mellnagyobbítás és úgy általában a mellplasztika egy olyan beavatkozás, amelynek következményeit életünk végéig viseljük. Ezért nagyon nem mindegy, hogy a plasztika végeredményével elégedettek vagyunk vagy sem.

Talán kockázat nélkül kijelenthetjük, hogy aki mellnagyobbításra adja a fejét, annak érdemes Budapesten körülnéznie, mert a legtöbb plasztikai sebész itt rendel. Nagyon fontos, hogy a műtét előtt és után is tudjuk, hogy mi az, amire figyelnünk kell és mi az ami vár minket.

Plasztikai műtét előtti teendők:

A döntés: a legfontosabb, hogy a döntést szívből hozzuk meg. Ne más kívánságából, hanem magunkért vállaljuk a műtétet. Tudatosítsuk magunkban, hogy ez egy életreszóló elköteleződés a testünkkel szemben. Meg kell barátkozunk azzal a gondolattal, hogy amikor felébredünk, a mellünknek egészen más formája lesz. Ezért a mellplasztika előtt tájékozódjunk alaposan a lehetőségeinkről.

Műtét előtt könnyű ételt fogyasszunk, kerüljük a vérzést fokozó gyógyszereket. Próbáljuk tehermentesíteni a szervezetünket könnyű ételek fogyasztásával és azokat is kisadagban juttassuk be a szervezetünkbe. Érdemes nagyobb dózisban szedni a C-vitamint és a Cinket. Műtét előtti éjjel már semmit nem fogyaszthatunk!

Konzultációk, hogy felkészüljünk testileg-lelkileg: a műtét előtti teendők közül egyértelműen ez a legfontosabb. A konzultációk segítik, hogy ha már meghoztuk a döntésünket, az összes kérdésünkre választ kapjunk. Vagy ha még bizonytalanok lennénk, akkor a plasztikai sebész eloszlathatja a kételyeinket. Egy-egy ilyen konzultáció során olyan gátak szabadulhatnak fel, amelyeknek létezéséről nem is tudtunk. Mindenképp készüljön rólunk több irányból fotó, hogy a műtét eredményét össze tudjuk majd vetni a kiindulási ponttal. Ugyancsak lényeges, hogy a műtét előtti írásbeli tájékoztatót ne felületesen fussuk át, hogy a műtéti beleegyezést magabiztosan írhassuk alá.

Amennyiben fogamzásgátlót szedünk, arról mindenképp tájékoztassuk az orvost és a dohányzást is mellőzzük már a műtétet megelőző 10 nap során és a gyógyulási folyamat (4-6 hét) alatt is.

A műtét utáni órák, napok

A gyógyszereknek köszönhetően az altatásból fájdalommentesen ébredünk. Az őrzőbe tolnak minket, majd a korterembe. Ezután szépen lassan magunkhoz térünk. A fájdalom minimalizálása érdekében folyamatosan kapjuk a fájdalomcsillapítót. Esetenként előfordulhat hidegrázás, émelygés, hányinger. Bizonyos esetekben drain csövezésre is szükség van, hogy a seb gyorsabban gyógyulhasson.

Az első éjszakát a korházban töltjük és készüljünk arra, hogy az alvás egy ideig nehézkes lesz. Nem aludhatunk a hasunkon, oldalunkon, kizárólag a hátunkon. A gyógyulási folyamat során ne vegyük le a speciális melltartót, ahogyan a kötést is csak óvatosan cseréljük. A varratokat mindig tartsuk szárazon! Kerüljük a krémek és bármiféle szépségápolási termék használatát. Mindenképp mérjük a lázunkat a műtét utáni néhány napban. Magas láz gyulladást jelezhet ezért ilyenkor azonnali kezelés szükségeltetik. Hőemelkedés esetén nincs teendőnk. Az orvostól kapott antibiotikumot szedjük be.

konzultáció

Műtétet követő kontrollvizsgálatok

A mellnagyobbítást követő 2. hétben kötelező kontrollvizsgálaton kell részt vennünk. A szakma a lábadozást négy időszakra bontja.Első két hét: a műtét után jelentkező feszítő, égő, szorító érzés teljesen normális. A szöveteknek regenerálódniuk kell. Kritikus fontosságú, hogy az első két hétben minden hirtelen, vagy éppen kitart karú mozdulatot mellőzzünk és semmiképp ne terheljük magunkat. Ellenben amint tudunk, sétáljunk.

A hegek lassan gyógyulnak, de folyamatosan halványodnak. A hegek kezelése szilikonos vagy aloe vera tartalmú krémmel a varratszedés után javallott.Fontos megjegyezni, hogy mellnagyobbítás után ne ijedjünk meg ha változik a mellbimbó és a környező bőr érzékenysége. Ez szinte mindig néhány hónap múlva elmúlik. Amennyiben visszatér az érzékenysége az esetenként fájdalommal, viszketéssel járhat. Ezt az ideig funkciók helyreállása okozza. Amennyiben a ruha irritálja, ragasszuk le egy egyszerű kerek ragtapasszal.

Ugyanúgy nem ritka az, ha különféle hangokat hallunk a mellek tájékán. Ez néhány hét után eltűnik.A műtét után minden esetben egy nagyon részletes zárójelentést kapunk, amelyben pontosan tájékoztatnak minket a továbbiakról.

Varratszedés

Attól függően, hogy milyen varrási technikával történik a beavatkozás, a varratokat 1-2 hét után már el szokták távolítani. Addig viszont kötelező figyelni arra, hogy szárazan tartsuk őket. A melleket védő kötést ezért nem érheti víz. A kötésnek mindenképp szorosnak kell lennie és nekünk tilos eltávolítani azt. Egyedül az orvos, vagy a segítője nyúlhat hozzá a kontrollvizsgálatok során. A szoros kötés azért nagyon fontos, mert így tapadnak meg a legjobban a szövetek az implantátumon. Amennyiben hirtelen duzzadást észlelünk, azonnal keressük fel a minket kezelő orvost, mert akár ödéma is kialakulhatott.

A varratok elég jól bírják a gyűrődést, de a minél teljesebb és nyomtalan gyógyulás érdekében éljünk nyugodtabb, pihenéssel teli életet és kerüljük a fizikai, pszichikai megterhelést.Az első: 3-7 hét: még mindig számolnunk kell némi fájdalommal, esetleg duzzanatra. Az is megeshet, hogy asszimetrikusnak érezzük a végeredményt, de ez ebben a stádiumban teljesen normális. A 3. héten már a varratoktól is megszabadulhatunk, de a speciálisan szoros melltartót mindenképpen viseljük. Két hónapig tilos szaunázni, szoláriumozni, vagy akár csak napozni.

Ezután még a 12. héten, majd fél és egy év múlva kell ismét megjelenni kontrollvizsgálaton. Általában a külső hegek 6-8 hónap alatt gyógyulnak be, ugyanez igaz a belső folyamatokra.

Esetleges szövődmények

Ahogyan távolodunk a műtét napjától, úgy csökken az esélye a komplikációknak. A műtét utáni két hétben, ha megússzuk, akkor utána már sokkal kevesebbet kell aggódnunk. Ebben az időszakban jelentkezik a műtét után fellépő komplikációk mintegy 80%-a. Ezért kell ilyenkor többször is kontrollra járnunk. Az időben felfedezett komplikáció, sokkal hatékonyabban kezelhető.

A műtét előtt nagyon komoly vizsgálaton esik át az ember, de még ilyenkor is megtörténhet, hogy komoly szövődményekkel (sebfertőzés, keloidos hegképződés stb..) szembesülünk. Az alábbi írásból is látszik, hogy a mellplasztika, legyen az mellnövelő, vagy mellkisebbítő beavatkozás, nagyon komoly elhatározást kíván. Ez egy kockázatokkal tarkított eljárás, ugyanakkor az estek 99%-ban semmilyen maradandó problémával nem kell szembesülnünk. Viszont ezzel szemben a végeredmény, amikor már lelohadtak a hegek, megszűnt a fájdalom káprázatos lesz. Olyan, amelyre Ön mindig is vágyott. Ez természetesen az Ön önbizalmán is nyomot hagy, de kizárólag pozitív változást fog tapasztalni. Olyat, amely során még jobban nőnek fogja érezni magát és ezt azonnal meg fogják érezni azok, akik Ön körül élnek. Bárhogyan is döntsön, mérlegeljen alaposan és mindig sahját maga miatt döntsön akár így, akár úgy. Ne pedig mások elképzeléseit valósítsa meg tulajdon testén.