Otthoni kárpittisztításhoz kölcsönözzön gépet

profi kárpittisztító gép

Évente egyszer-kétszer a lakására adó embert előveszi a tettvágy, hogy otthonát még tisztábbra varázsolja. A bútorok, könyvek portalanítása, ablakok, padlóburkolat átmosása mellett, szintén fontos a szőnyegek, kárpitok mélytisztítása is, hogy a bennük levő port, koszt, atkákat eltávolítsuk.

Tavaszi nagytakarítás alkalmával általában alaposan átmossuk, portalanítjuk a teljes lakást. Az ablakokat megtisztítjuk, szőnyeget kitisztítjuk, az ülőgarnítúra és az ágy pedig egy alapos kárpittisztításon esik át ilyenkor. Egy kárpittisztító gép használata nem csak a klasszikus ülőfelületek, kanapék és székek tisztítására terjed ki, a jobb, minőségi ipari gépeket autókárpit tisztítására is használhatjuk.

Ha évente csak néhány alkalommal van szükségünk szőnyegtisztító gépekre, nem érdemes beruháznunk rá. A professzionális változatok sokba kerülnek, így jobb kölcsönözni. A bérelt gépeket átvehetjük a szolgáltatást kínáló cég telephelyén, vagy ha házhozszállítást kérünk saját otthonunkban is, Budapesten és vidéken egyaránt. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tanácsot, hogy mikor milyen gépet érdemes használni. A takarítógép kölcsönzés tehát egy remek alternatíva arra, hogy ipari szőnyeg- és kárpittisztító gépeket használhassunk megfizethető áron.

A házilagos kárpittisztításra, takarításra használható gépek főbb típusai


1. Vizes takarítógép: Az előző takarítógéptől annyiban különböznek, hogy a mosószeres vizet kefék segítségével jól beledolgozza a szőnyegbe, majd ezt követően visszaszívja. A mechanikus tisztításnak köszönhetően a szőnyegek tisztábbak lesznek.

2. Kefés, vizes takarítógépek: A leggyakrabban bérelt géptípus, melynek segítségével a szőnyeg vizes mélytisztítása otthon könnyedén elvégezhető. A takarítógépnek két tartálya van, az egyikbe vegyszeres víz van, a másikba a koszos vizet pumpálja vissza a készülék. A takarítógép a mosószeres vizet szétfújja a szőnyeg felületén, majd visszaszívja azt.

3. Gőztisztító gépek: Akkor érdemes ezt a típust bérelni, ha zsíros, olajos szennyeződéssel van dolgunk, vagy egyszerűen fertőtleníteni szeretnénk a kárpitot. A gőztisztító gépek kiválóan alkalmasak az ágyak szöveteiben megbújó poratkák, poloskák irtására is.

4. Száraz szőnyegtisztítás: A padlószőnyegek tisztítására ajánlott használni, ezt a kevés vízfelhasználáson alapuló vegyszeres tisztítást, melyet hengerkefés tisztítógéppel végeznek. A tisztítás végeredménye egy száraz szőnyegfelület lesz.

5. Vegyszerhabos tisztítógépek: A gép a tisztítószerből egy sűrű habot készít, mely hatását a kárpit, szőnyeg felső részében fejti ki, majd 1-2 perc hatóidő után kiszívják a habot a kárpitból. Jól használható személyautók kárpitjának tisztítására.

6. Egyéb takarítógépek: A bérelhető gépek kínálatában megtalálható még a felmosó gép, amely kő kerámia, vinil felületek tisztítására ajánlott, valamint a súroló mélytisztító gép is, mely hajópadló, parketta, márvány műkő felületek tisztítására és javítására javasolt.

Árak, bérléshez szükséges dokumentumok

A fenti gépek bérleti díja: 4-15.000, Ft között mozog naponként, ehhez adódik a kiszállítás költsége, valamint a kaució díja. A bérléshez magánszemélyek esetén személyigazolványra, lakcímkártyára, cégeknél 30 napnál nem régebbi cégkivonatra, aláírási címpéldányra és személyi igazolványra van szükség.